Sleutelen Aan Vermogen

Missie en doelstelling

Sleutelen Aan Vermogen is een sociale onderneming die zich inzet voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt vanwege een beperking in fysiek en/of psychisch opzicht. Wij geloven in het bieden van een realistische werkomgeving waarin er plek is voor onze doelgroep.

Iedereen heeft talenten en mogelijkheden van nature meegekregen om te kunnen participeren in onze samenleving wanneer de omgeving hem/haar daartoe de mogelijkheid biedt. De onderneming Sleutelen Aan Vermogen wil mensen, die extra hulp nodig hebben om een plek op de arbeidsmarkt te verwerven, steun bieden en ook deelnemers, die geen of geringe kans krijgen op de reguliere arbeidsmarkt vanwege een beperking, een zinvolle dagbesteding bieden. Want juist al deze mensen verdienen een werkplek waar ze met trots kunnen laten zien wie ze zijn met al hun talenten.

Het inzetten van mensen die geen kans krijgen op de reguliere arbeidsmarkt of mensen die hulp nodig hebben om de opstap te maken naar de reguliere arbeidsmarkt is de missie van  Sleutelen Aan Vermogen. Overheden versnellen deze ontwikkeling door in aanbestedingen eisen te stellen over de inzet van mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Buiten deze ontwikkeling stijgt het besef dat de onderneming Sleutelen Aan Vermogen positieve effecten heeft om te helpen mensen de opstap te maken naar de reguliere arbeidsmarkt of een zinvolle dagbesteding aan deelnemers te bieden binnen een realistische werkomgeving.

Nederland Zingt Dichtbij - Leonard Koppelaar

Jurjen ten Brinke gaat langs bij Leonard Koppelaar. Samen met zijn vrouw Lizette is hij eigenaar van poetsbedrijf SAV (Sleutelen Aan Vermogen). Daar bieden zij mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt de kans om voertuigen te poetsen en op te knappen. Leonard vertelt waarom hij zich inzet voor deze mensen. In een moeilijke tijd met ziekte en financiële zorgen heeft Gods liefde en steun Leonard en zijn vrouw op de been gehouden. Dezelfde liefde en steun geven ze nu door aan hun medewerkers, die vol enthousiasme aan het werk gaan met soms heel dure auto’s en bijzondere voertuigen. Het verhaal van Leonard wordt omlijst door muziek, zang en een Bijbelse overdenking.

(De film hiervan begint vanaf 15:56-24:54 min en vanaf 51:34 min)

Het verhaal van Leonard

In 2009 kwam het werken met mensen die een beperking hebben arbeidsmatig in mijn leven. Van 1992 af had ik commerciële banen die varieerden van detailhandel tot instore marketing en verkeersveiligheid. In 2009 bekroop mij het gevoel altijd maar met geld en meer geld bezig te zijn opnieuw en besloot ik het roer om te gooien. Mijn vrouw was al sinds haar studietijd in het werkveld van gehandicaptenzorg actief en ik proefde daar zijdelings van mee. Tijdens mijn omscholingsperiode naar dit werkveld, merkte ik dat mijn hart ligt bij het arbeidsmatig bezig zijn met deze mensen.

Gek van auto’s

Maar wat als je gek bent van auto’s, motoren, fietsen, scooters en zo? Waar kunnen deze mensen dan terecht? In mijn eigen leven hebben auto’s en wat hierbij allemaal komt kijken altijd mijn interesse gehad. Hoe mooi zou het zijn om dit samen met anderen te delen? Gelijk dan ook maar combineren met mensen die hier ook door gepassioneerd zijn en daarnaast te maken hebben met een beperking in hun leven?

Sleutelen Aan Vermogen

Mijn enthousiasme en dat van anderen, gecombineerd met de wetenschap dat er na lang zoeken 2 andere poetsbedrijven bestaan in Nederland die werken met mensen die een beperking hebben, heeft mij extra gemotiveerd om te gaan “Sleutelen Aan Vermogen”. Mensen die zoveel in hun mars hebben als ze maar in hun kracht staan moeten aan de gang. Kom achter de geraniums vandaan en spring in het leven van succes. Je kunt weer trots zijn!  Auto’s/caravans/motoren/fietsen etc. wassen, polijsten, poetsen; lakschades  verhelpen/camoufleren, interieur reinigen, nano-behandeling geven, wielen wisselen en wat al niet meer? We kunnen het regelen! Na meer dan een jaar hard te hebben gewerkt, vergaderen, overtuigen en wat al niet meer is onze wens op 19 november 2016 officieel geopend.

Het verhaal van Lizette

De wens, passie, gedrevenheid en het enthousiasme van Leonard werkte aanstekelijk op mij. Het zorgde er uiteindelijk voor dat we samen de uitdaging aangingen die nu SAV heet.

Sleutelen Aan Vermogen

Ik werkte jaren in de zorg op woongroepen voor mensen met een verstandelijke, psychiatrische en lichamelijke beperking. Het speciaal onderwijs Effatha zorgde ervoor dat ik de omslag kon maken naar werken binnen arbeidsmatige dagbesteding/beschut werk. Mensen op niveau passend werk aanbieden binnen een reguliere werkomgeving. Een nieuwe branche binnen Zeeland voor mensen die afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Het maakt mij een gepassioneerd en een gedreven persoon die het coördineren van realistisch werk waar wil maken. Samen met VSO/PRO-scholen in Goes en omstreken, zorgorganisaties, gemeentelijke initiatieven en bedrijven maken dat de missie van SAV waar gemaakt kan worden. Ik word daar ontzettend blij van, en ben er trots op dat ik hier deel van uit mag maken.